\ DriveHQ Customer Support Forum \
Lezen/Beantwoorden : 44961/1
  • chadnash1
  • (7berichten)
gelijktijdig bewerkenHoe
    Voorkom dat gebruikers elkaars wijzigingen overschrijven
    gelijktijdig bewerken

Een manier om te voorkomen dat gebruikers elkaar overschrijven, zou zijn om ze de bestanden rechtstreeks in DriveHQ te laten bewerken en DriveHQ het bestand te laten vergrendelen zolang het open is. DriveHQ doet dit nu niet, vermoedelijk omdat dat zou betekenen dat sommige bestanden voor altijd vergrendeld zouden blijven (als ze niet worden opgeslagen). Het zou de moeite echter wel waard zijn als er een ontgrendelingsoptie zou zijn.

Een andere mogelijkheid zou zijn dat DriveHQ altijd opslaat in een andere versie (misschien doet het dat al, ik weet het nog niet zeker). Maar er blijft een probleem: je weet niet wanneer dit is gebeurd, dus je merkt het niet. DriveHQ zou echter wel kunnen detecteren of er een update is geweest sinds je een back-up hebt gemaakt.

In het algemeen zou DriveHQ moeten weten welke versie elke gebruiker het laatst heeft geïnstalleerd en hen waarschuwen wanneer ze een nieuwe versie installeren en de geïnstalleerde versie niet de meest recente is.

Tsjaad

1-10-2006 15:55:35

  • DriveHQ Webmaster
  • (1098berichten)
Onderwerp: Betreft: gelijktijdig bewerken
Betreft: gelijktijdig bewerken

Hallo, je hebt een aantal zeer goede punten aangebracht!

Het vergrendelen van een bestand op internet is absoluut geen goede methode. Het verbruikt niet alleen veel serverbronnen, maar belangrijker nog, een HTTP-verbinding is in feite "verbindingsloos", wat betekent dat het bestand vergrendeld kan blijven, zelfs als de verbinding wordt verbroken. In dat geval kan het lang duren voordat bestanden weer bewerkbaar zijn.

Als je WWWBackup gebruikt, worden nieuwe bestanden altijd als nieuwe versies opgeslagen. (Standaard is er een limiet van 10 versies.)

Als je de mapsynchronisatiefunctie van Bestandsbeheer gebruikt en twee gebruikers tegelijkertijd hetzelfde bestand op twee verschillende computers wijzigen, ga er dan vanuit dat de wijziging van Gebruiker 1 eerder wordt opgeslagen dan die van Gebruiker 2. Tijdens het synchroniseren van het bestand van Gebruiker 2 wordt de gebruiker gevraagd of hij/zij het lokale of het externe bestand wil overschrijven.

Over het algemeen is de kans klein dat twee gebruikers hetzelfde (gedeelde) bestand bewerken. Mocht dit toch gebeuren, dan is extra voorzichtigheid geboden.


Antwoord
1-10-2006 19:57:30

Voeg toe aan bladwijzers en deel
Snel antwoorden

Leading Cloud Surveillance service

Leading Enterprise Cloud IT Service Since 2003