Delen versus publicerenWanneer u bestanden slechts met een paar mensen wilt delen, gebruikt u de functie 'Delen'. Met 'Delen' kunt u bestanden delen met DriveHQ-leden of niet-leden; selecteer een map in Bestandsbeheer of op de pagina 'Mappen weergeven' op de website en klik op 'Delen'. U kunt vervolgens de e-mailadressen of DriveHQ-gebruikersnamen van uw vrienden invoeren. U kunt verschillende machtigingen instellen; bovendien kan een map meerdere keren met verschillende gebruikers en met verschillende machtigingen worden gedeeld. Vergeet niet de deelnaam te wijzigen.
Als je je bestanden voor iedereen op internet beschikbaar wilt maken, gebruik dan de functie 'Publiceren'. Let op: je moet een True- of Premium-account hebben om bestanden te kunnen publiceren. Het proces is vrijwel hetzelfde als bij 'Delen'.
De belangrijkste verschillen zijn nu:
(1) Als een map is gepubliceerd, kunt u eenvoudig de publicatie-URL's naar de map en de bestanden daarin vinden. U kunt publicatie-URL's op andere webpagina's gebruiken om naar de map/bestanden te linken. Er is geen aanmelding vereist om toegang te krijgen tot gepubliceerde bestanden.
(2) Als u een map wilt delen met schrijfrechten, moet u Delen gebruiken en het juiste machtigingsniveau instellen. Om bestanden te uploaden/wijzigen/verwijderen in een map die met u is gedeeld, moet u ook DriveHQ-lid zijn en moet de map met u zijn gedeeld met volledige toegang. U moet inloggen op uw eigen account en de map openen die met u is gedeeld in de virtuele map 'DriveHQ Share'.