\ DriveHQ Customer Support Forum \
Lezen/Beantwoorden : 32920/1
  • agamvoice
  • (1berichten)
Windows opnieuw geïnstalleerd -> migratie vereist?

Ik heb Windows XP opnieuw geïnstalleerd en vervolgens DriveHQ Online Backup gedownload en geïnstalleerd.

Nadat ik ben ingelogd, kan ik geen back-up starten met de software. Als ik probeer te migreren, word ik gedwongen om eerst vanaf de server te herstellen en pas daarna kan ik verdergaan met back-ups.

 

Hoe kan ik het herstel overslaan? Ik wil gewoon opnieuw back-ups maken. Mijn gegevens zijn niet verwijderd tijdens de herinstallatie.

 

Bedankt


31-5-2008 03:10:05

  • DriveHQ Webmaster
  • (1098berichten)
Onderwerp: Betreft: Windows opnieuw geïnstalleerd -> migratie vereist?
Betreft: Windows opnieuw geïnstalleerd -> migratie vereist?

DriveHQ Online Backup kan meerdere pc's back-uppen. Houd er rekening mee dat een gebruiker twee "identieke" back-uptaken op twee pc's kan aanmaken. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een back-uptaak aanmaken met de naam "taak1" die de map "Mijn documenten" back-upt. De map "Mijn documenten" op de twee pc's kan echter verschillend zijn. Om te voorkomen dat bestanden worden overschreven, moet DriveHQ Online Backup de bron-pc's bijhouden; het slaat een uniek "PCinfo.dat"-bestand op wanneer het voor het eerst op een nieuwe pc wordt uitgevoerd.

Nadat je Windows en DriveHQ Online Backup opnieuw hebt geïnstalleerd, kan DriveHQ Online Backup het oorspronkelijke PCinfo.dat-bestand niet vinden en beschouwt de computer daarom als een nieuwe computer.

Als u uw schijven hebt geformatteerd of uw bronmappen hebt gewijzigd, is een "migratie" in elk geval vereist.

Als u de bronmappen/bestanden van de back-up intact hebt gelaten, kan Online Backup de pc mogelijk herkennen als een oude pc. U hoeft alleen het originele PCInfo.dat-bestand te vinden. Doorzoek uw harde schijven naar alle bestanden met de naam "PCinfo.dat"; meld u af/stop de DriveHQ Online Backup-service; en vervang vervolgens het oude PCInfo.dat-bestand door het nieuwe.

Een andere optie is: de back-uptaak/taken verwijderen. maar bewaar de back-upsets op de server. Maak vervolgens dezelfde back-uptaak opnieuw aan met dezelfde naam en bronmappen. Online back-up slaat het uploaden van bestanden over, waardoor het veel sneller is dan het opnieuw uploaden van alle bestanden.

-------------

In sommige gevallen kan de opslagruimte van gebruikers opraken. Bijvoorbeeld: als u 10 GB opslagruimte hebt besteld en een back-up van 7 GB hebt gemaakt, maar de back-upset op de server bewaart, is er nog maar 3 GB vrije opslagruimte over. Wanneer u vervolgens een nieuwe back-up van 7 GB aanmaakt, krijgt u de foutmelding "onvoldoende vrije opslagruimte". Er zijn twee manieren om dit probleem op te lossen:

(1) Verwijder uw back-upsets op de server en begin opnieuw. U kunt uw back-upsets verwijderen met DriveHQ FileManager of via de website DriveHQ.com.

(2) Vermijd het aanmaken van één enkele taak die meer dan 30% van uw maximale opslagruimte in beslag neemt. Het is ook aan te raden om 30% vrije opslagruimte te behouden. Op deze manier raakt u niet zonder opslagruimte.

 

 

 


Antwoord
31-5-2008 04:43:21

Voeg toe aan bladwijzers en deel
Snel antwoorden

Leading Cloud Surveillance service

Leading Enterprise Cloud IT Service Since 2003