Als je een groepsaccount hebt, kan je opslagruimte kleiner zijn dan je hebt besteldIk heb uw account gecontroleerd en gezien dat u 50 GB opslagruimte heeft besteld, evenals 10 gebruikerslicenties. U heeft ongeveer 4,8 GB opslagruimte aan elke subgebruiker toegewezen. Uw resterende opslagruimte is dus erg klein.
Houd er rekening mee dat wanneer u opslagruimte/downloadbytes toewijst aan subgebruikers, dit ten koste gaat van uw eigen opslagruimte en downloadbytes. Je kunt opslagruimte opnieuw toewijzen en bytes downloaden via de pagina Groepsbeheerder. Selecteer een subgebruiker en klik op 'Opslag instellen'.
Je kunt er ook voor kiezen om alle groepsleden dezelfde 50 GB opslagruimte en 200 GB downloadbytes te laten delen, zoals later wordt uitgelegd. Standaard hebben alle subgebruikers hun eigen virtuele mappen "Mijn opslag". Verschillende gebruikers (of subgebruikers) hebben verschillende virtuele mappen "Mijn opslag". Elke gebruiker (subgebruiker) heeft ook zijn/haar eigen standaardmappen/bestanden, zoals de map "Mijn documenten". Als je deze standaardmappen niet nodig hebt, kun je inloggen als de subgebruiker en deze mappen verwijderen.
Om dezelfde opslagruimte en downloadbytes te delen, moet u gedeelde mappen gebruiken. Met de tool Groepsbeheer kunt u de maximale opslagruimte en het aantal te downloaden bytes tot een zeer klein aantal beperken. Vervolgens kunt u mappen in uw eigen account aanmaken voor uw subgebruikers, bijvoorbeeld Map1 voor Gebruiker1, Map2 voor Gebruiker2, enzovoort; en vervolgens MapN delen met GebruikerN (met de juiste machtigingen).
Op deze manier kan gebruiker N, wanneer hij/zij inlogt op DriveHQ.com, de gedeelde map in de speciale virtuele map zien:
\DriveHQ Share\YOUR_USERNAME\SHARE_NAME
Elke subgebruiker kan alleen Bekijk de map(pen) die met hem/haar zijn gedeeld.
Wanneer een gebruiker/subgebruiker bestanden uploadt/downloadt in een gedeelde map, gebruikt hij/zij de opslagruimte en downloadbytes van de eigenaar van de map. De subgebruiker hoeft dus niet veel opslagruimte en downloadbytes toegewezen te krijgen.
(Overigens, om het subgebruikersaccount minder verwarrend te maken, kunt u alle mappen/bestanden in de virtuele map "Mijn opslag" van het subgebruikersaccount verwijderen.)