Betreft: Geplande back-uptaken verplaatsen naar nieuwe computerZo voorkom je dat je dezelfde bestanden opnieuw uploadt/downloadt.
Let op:
(1) DriveHQ Online Backup behandelt back-uptaken op verschillende pc's verschillend. U kunt alleen taken starten/stoppen/beheren die op de huidige computer zijn aangemaakt. Dus als u een taak TASK1 op pc1 hebt aangemaakt en u vervolgens inlogt op DriveHQ Online Backup vanaf pc2, kunt u TASK1 niet starten. Deze wordt namelijk weergegeven als pc1.TASK1 en alle knoppen zijn grijs, behalve de knop Migreren.
(2) Als dezelfde bestanden zich al in de bestemmingsmap bevinden, zal DriveHQ Online Backup het uploaden/downloaden van de bestanden overslaan.
-------------
De beste manier om de taak nu te migreren is:
(1) Kopieer alle bronbestanden/mappen van uw huidige server/pc naar de nieuwe server/pc (zorg ervoor dat de wijzigingsdatum van de bestanden behouden blijft);
(2) Installeer DriveHQ Online Backup op de nieuwe server;
(3) Nadat u bent ingelogd, ziet u de back-uptaak die op uw oude server is aangemaakt. Selecteer deze en klik op Migreren. U wordt gevraagd om eerst bestanden te herstellen. Zorg ervoor dat u de juiste "back-upbronmap" selecteert. DriveHQ Online Backup vergelijkt de bestanden voordat ze van de server worden gedownload. Als dezelfde bestanden al in de nieuwe back-upbronlocatie aanwezig zijn, wordt het downloaden overgeslagen.
------------------
Mocht dit om welke reden dan ook niet werken, dan kunt u de back-uptaak verwijderen, maar zorg ervoor dat u de back-upsets op de server bewaart (verwijder dus geen bestanden op de server).
Je kunt vervolgens dezelfde back-uptaak aanmaken met dezelfde taaknaam en dezelfde bronmappen. DriveHQ Online Backup slaat het uploaden van bestanden over als dezelfde bestanden al naar dezelfde bestemmingsmap zijn geback-upt.